Valitse Sydämellä
Etusivu

Lahjakorttien myynti- ja toimitusehdot

Tutustu lahjakorttien myynti- ja toimitusehtoihin.

Valitse Sydämellä Lahjakorttien Myynti- ja toimitusehdot

Yleistä

Näitä myynti- ja toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin Valitse Sydämellä palvelusta ostettuihin lahjakortteihin. Valitsesydamella.fi on Influenssi Oy:n (3117852-2) markkinapaikka.

Lahjakortti tarkoittaa sähköisessä muodossa olevaa tunnistetta, joka oikeuttaa lahjakortin haltijan saamaan Kumppaniyritykseltä määrätyn ajanjakson kuluessa (”Lunastusaika”) Kumppaniyrityksen palvelun tai tuotteen.

Kumppaniyrityksen tarjous tarkoittaa palveluja tai tuotteita, jotka Kumppaniyritys esittää Valitse Sydämellä palvelussa ja jonka se lähettää ja/tai toimittaa lahjakortin haltijalle Palvelussa ja/tai lahjakortissa annettujen tietojen mukaisesti.

Kumppaniyritys on Valitse Sydämellä palvelusta riippumaton kolmas osapuoli, joka myy, lähettää ja/tai toimittaa Kumppaniyrityksen tarjouksen. Kumppaniyritys vastaa palvelun toimittamisesta asiakkaalle kaikilta osin. Valitse Sydämellä ei tule syntyvän kauppasopimuksen osapuoleksi eikä siten vastaa sen mukaisten velvotteiden täyttämisestä. Se myy ja toimittaa ainoastaan Lahjakortin.

Varaamme oikeuden muuttaa näitä ehtoja milloin tahansa ilmoittamalla siitä Valitse Sydämellä palvelussa. Ehdot ovat päivitetty viimeksi 1.1.2021. Asiakasta sitovat ainoastaan Lahjakortin ostoaikana voimassa olleet myynti- ja toimitusehdot.

Lahjakortin osto

Lahjakortin ostaminen edellyttää vähintään 18 vuoden ikää.

Lahjakortin ostaminen tapahtuu valitsesydamella.fi verkkokaupasta saattamalla ostoprosessi loppuun. Lahjakortti katsotaan ostetuksi, kun olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen tilauksesta ja lahjakortti on toimitettu sähköpostiisi. Valitse Sydämellä varaa oikeuden hylätä tekemäsi ostotarjous tai peruuttaa tilaussopimus.

Kumppaniyritys saattaa soveltaa omia ehtojaan tarjouksen myyntiin, lähetykseen ja/tai toimittamiseen.

Lahjakortin lunastaminen Kumppaniyrityksestä

Jos ostohetkellä ei ole toisin sovittu:

 • lahjakorttiin liitettyjä lunastusohjeita on noudatettava
 • lahjakortti voidaan lunastaa vain Kumppaniyrityksestä
 • lahjakortti voidaan lunastaa yhden kerran
 • lahjakortti on voimassa vain yhdellä henkilöllä.

Lahjakortti lunastetaan esittämällä se Kumppaniyritykselle Lunastusajan sisällä. Jos lahjakorttia ei lunasteta Lunastusajan kuluessa, se raukeaa automaattisesti eikä sitä voida voida enää lunastaa. Oikeutta hyvitykseen tai korvaukseen ei ole, jos lahjakortin lunastusaika on umpeutunut.

Kukin lahjakortti on yksilölliseen tarkoitukseen ja se voidaan lunastaa vain Kumppaniyritykseltä. Jos lunastat lahjakortilla palveluja, joita ei ole nimetty lahjakortissa, sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen vaikka Kumppaniyritykseltä lunastettujen palvelujen todellinen arvo eroaisi lahjakortissa nimetystä yksilöllisestä tarkoituksesta.

Lahjakortti voidaan lunastaa vain kokonaisuudessa. Mikäli lunastat lahjakortin alemmalla arvolla, oikeutta hyvitykseen ei ole.

Lahjakortti ei oikeuta sen haltijaa saamaan Kumppaniyrityksen tarjousta tiettynä ajankohtana. Suosittelemme ottamaan yhteyttä Kumppaniyritykseen ajoissa. Näin varmistat parhaiten sopivan toimitusajan. Valitse Sydämellä ei voi vaikuttaa palvelun toimitukseen tai ajankohtaan. Valitse Sydämellä voi veloittaa Kumppaniyrityksen puolesta lunastukseen liittyviä kuluja. Tällaisista kuluista ilmoitetaan ennen lahjakortin ostoa.

Jos Kumppaniyritys ei voi yllättävistä syistä johtuen toimittaa lahjakortissa yksilöityä tarjousta, Valitse Sydämellä ilmoittaa siitä sinulle sähköpostitse. Tällaisessa tilanteessa tarjoamme sinulle hyvityksen. Lahjakorttia saa käyttää vain ei-kaupalliseen, henkilökohtaiseen tarkoitukseen. Lahjakortin voi antaa myös toiselle henkilölle esimerkiksi lahjaksi. Kaupankäynti lahjakortilla on kielletty.

Valitsesydamella.fi tai Kumppaniyritys ei vastaa kadonneista tai varastetuista lahjakorteista. Lahjakortin jäljentäminen tai kopioiminen on kielletty.

Lahjoittamiseen oikeuttava lahjoituskoodi

Lahjakortin lunastamisen jälkeen Kumppaniyritykseltä saat sähköpostiisi kertakäyttöisen lahjoituskoodin, jolla voit ohjata osan ansaitsemastamme komissiosta palvelussa mukana oleville kumppanijärjestöille. Lisätietoja lahjoittamisesta löydät käyttöehdoista käyttöehdoista.

Peruuttaminen (ja poikkeukset), hyvitykset ja ongelmat

Lahjakortin ostaminen voidaan peruuttaa 14 kalenteripäivän kuluessa vahvistussähköpostin saamisesta (”Lahjakortin peruutusaika”).

Jos lahjakortti on jo lunastettu tai sen lunastaminen on aloitettu, lahjakortin peruuttamisoikeus menetetään. Huomio, että Valitse Sydämellä ei vastaa Kumppaniyrityksen palvelun toimittamisesta, näin ollen sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen kokonaan eikä osittain kun lahjakortti on lunastettu.

Lahjakortin peruuttaminen tapahtuu lähettämällä asiakaspalvelu@valitsesydamella.fi sähköpostiin seuraavat tiedot:

 • lahjakortin ostajan etu- ja sukunimi
 • ostopäivämäärä
 • lahjakortin tunniste/koodi
 • tilausnumero
 • tilinumero IBAN-muodossa, pankin nimi ja bic-koodi.

Maksamme hyvityksen tilillesi 14 vuorokauden sisällä peruutuksesta.

Kumppaniyritys vastaa tarjouksen toimittamisesta ja jo lunastettujen tarjousten reklamaatioista. Esitä mahdollinen reklamaatio suoraan Kumppaniyritykselle. Valitse Sydämellä vastaa ainoastaan lahjakortin toimittamisesta eikä ole sinun ja Kumppaniyrityksen välisen sopimuksen osapuoli.

Kumppaniyrityksen ja Valitsesydamella.fi vastuut

Kumppaniyritys on:

 • tarjouksen myyjä, lähettäjä ja/tai toimittaja
 • sopimussuhteeseen lahjakortin haltijan kanssa tuleva osapuoli, kun lahjakortti lunastetaan
 • yksin vastuussa lahjakortin haltijalle Kumppaniyrityksen tarjouksen toimittamisesta sekä tarjouksesta itsestään.

Valitse Sydämellä ei vastaa muista sinulle mahdollisesti koituvista menetyksistä tai vahingoista, mukaan lukien välilliset- ja seurannaisvahingot. Enimmäisvastuumme on aina korkeintaan myydyn lahjakortin ostohinta.

Valitse Sydämellä ei takaa Kumppaniyrityksen tarjouksen soveltuvuutta tarkoitukseensa tai laillisuutta eikä se vastaa Kumppaniryrityksen tarjouksen laadusta, turvallisuudesta, käytettävyydestä tai muista vastaavista aspekteista.

Valitse Sydämellä ei takaa lahjakorttien toimivuutta kaikissa olosuhteissa ja ajankohtina palvelun luonteesta johtuen. Pyrimme ylläpitämään palvelua auki 24 h vuorokaudessa, mutta toimivuutta kaikkina ajankohtina ei voida taata.

Muuta

Lisätietoja näihin myynti ja -toimitusehtoihin kuuluvista palvelun käyttöehdoista löydät www.valitsesydamella.fi/kayttoehdot.

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn Asiakkaan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Mahdolliset riitaisuudet käsitellään Influenssin kotipaikan käräjäoikeudessa. Asiamieskuluja ei korvata, sillä Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoavat veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Maksaminen

Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Svea Payments Oy (y-tunnus 2121703-0) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Svea Payments Oy:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen voi nähdä tietojasi. Maksunsaajana näkyy Svea Payments Oy (tai aputoiminimemme Maksuturva Group Oy).

Lue lisää Svea Paymentsin maksupalvelun käytöstä

Maksutavat

Verkkopankkien verkkomaksupainikkeet Voit maksaa tilauksen minkä tahansa suomalaisen pankin verkkomaksupainikkeen kautta. Kun käytössäsi on oman pankkisi antamat käyttäjätunnukset ja olet maksamassa nettiostoksiasi, siirryt verkkokauppamme sivuilta hetkeksi omaan pankkiisi ja maksat valitsemasi tuotteet suoraan omalta tililtäsi. Maksunsaajana näkyy Svea Payments Oy (tai aputoiminimemme Maksuturva Group Oy), joka huolehtii verkkokauppamme maksujenvälityksestä.

Korttimaksut (Visa, Visa Electron, Mastercard ja Business Eurocard)

Maksukortilla maksaminen verkkokaupassamme on vaivatonta ja turvallista. Korttimaksamisesta verkkokaupassamme huolehtii Svea Payments Oy yhteistyössä Payment Highwayn ja Bambora AB:n kanssa. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa verkkoyhteydessä. Korttinumeroita ei tallenneta verkkokaupan tai Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Payment Highwayn toimesta.

Korttimaksut ja MobilePay (Visa, Visa Electron, Mastercard ja Business Eurocard)

Maksaminen verkkokaupassamme on vaivatonta ja turvallista. Korttimaksamisen ja MobilePay-maksamisen verkkokaupassamme tarjoaa Svea Payments Oy yhteistyössä Payment Highwayn ja Bambora AB:n kanssa. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa verkkoyhteydessä. Korttinumeroita ei tallenneta verkkokaupan tai Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Payment Highwayn toimesta.

Maksaminen Pivo-sovelluksella

Verkkokaupassamme voi maksaa helposti ja turvallisesti mobiilissa Pivo-sovelluksella. Pivo-sovellusta voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Mobiilikäytössä maksaessa Pivo-sovellus avautuu automaattisesti, selaimen kautta tietokoneella käytettäessä voit syöttää puhelinnumerosi sille varattuun kenttään, jonka jälkeen maksu hyväksytään Pivo-sovelluksessa tai puhelinnumeron perusteella valitussa muussa sovelluksessa. Maksu veloitetaan oletusarvoisesti pankkitililtä (OP:n asiakkaat) tai Pivo-sovellukseen tallennetulta kortilta (muiden pankkien asiakkaat).

Maksaminen Siirto-sovelluksella

Verkkokaupassamme voi maksaa helposti ja turvallisesti mobiilissa Siirto-sovelluksilla. Siirto on pankkirajat ylittävä, aivan uusi tapa tehdä verkkopankkimaksuja. Siirto-maksuja voi tehdä Nordean Siirto-sovelluksella, Pivolla sekä OP-mobiililla. Mobiilikäytössä maksaessa käyttämäsi Siirto-sovellus avautuu automaattisesti, selaimen kautta tietokoneella käytettäessä voit syöttää puhelinnumerosi sille varattuun kenttään, jonka jälkeen maksu hyväksytään Siirto-sovelluksessa tai puhelinnumeron perusteella valitussa muussa sovelluksessa. Maksu veloitetaan Siirto-sovellukseen tallennetulta pankkitililtä.

Maksaminen laskulla ja erämaksulla

Lasku Svea Ekonomi tarjoaa sinulle helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksesi laskulla.

Valitessasi maksutavaksi Svea Ekonomin laskun saat aina vähintään 14 päivää maksuaikaa. Viivästyskorko on korkolain mukainen laillinen viivästyskorko eli 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme 5 euroa. Huomioithan myös, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Avoimet laskusi näet Omat sivut -palvelusta.

Svea Ekonomin maksutapojen käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svea Ekonomin asiakaspalveluun.

Laskun maksaminen pienemmissä erissä

Ostoluotto on kertaluotto, jolla voit jakaa laskusi sinulle sopiviin kuukausieriin. Mikäli haluat maksaa laskusi pienemmissä erissä, sinun tulee tutustua laskun yhteydessä saamiisi ostoluoton ehtoihin ja hyväksyä ne allekirjoituksellasi. Tämän jälkeen voit maksaa vähintään laskulla ilmoitetun minimierän. Voit maksaa ostoluoton milloin tahansa kokonaan pois ilman lisäkuluja käyttämättömältä luottoajalta.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Ostoluoton yleiset ehdot ja Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

Erämaksu

Svea Ekonomin erämaksu on kertaluotto, jolla voit valita haluamasi maksuajan kaupassa tarjotuista vaihtoehdoista. Huomioithan, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Avoimet luottosi näet Omat sivut -palvelusta.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Erämaksuluoton yleiset ehdot ja Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

Svea Ekonomin maksutapojen käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svea Ekonomin asiakaspalveluun.

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Mikäli sinulla on kysymyksiä laskutukseen liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 09 4242 3330 (ma-to 8-18, pe 8-17) tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Avoimet luottosi näet myös Omat sivut -palvelusta.

Svea Ekonomi noudattaa toiminnassaan henkilötietolakia. Lue tietosuojaselosteemme täältä. Lisätietoja etämyynnistä ja internetissä tapahtuvasta kaupankäynnistä saat Svea Ekonomin sivuilta sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Svea Ekonomi / Maksuratkaisut Mechelininkatu 1a 00180 Helsinki www.sveapayments.f

Yrityslaskulla ostaminen

Svea Payments tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden ostaa ostokset laskua vastaan 14 päivän maksuajalla. Luotonantajana toimii Svea Ekonomi Ab filial i Finland. Huomioithan seuraavat asiat:

Mahdollisesta laskutuslisästä vastaa verkkokauppias. Yrityslaskun voi valita maksutavaksi, kun ostoksen arvo ylittää 100 euroa ja on enintään 500 euroa. Maksimisumma voi olla myös tätä suurempi, mikäli siitä on erikseen sovittu Svean ja kauppiaan kesken. Kun valitset maksutavaksi Yrityslaskun, yrityksen tiedot tarkistetaan y-tunnuksen perusteella ja tunnistautumalla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi TUPAS-palvelussa vakuutat olevasi oikeutettu tekemään tilauksen yrityksen nimissä. Toimitus tapahtuu yrityksen viralliseen osoitteeseen. Maksuehto on 14 päivää. Viivästyskorko on 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme 5 euroa. Tilauksen tekijän tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Yhteystiedot:

Svea Ekonomi Ab, filial i Finland Mechelininkatu 1 A 00180 Helsinki Puhelin: 09 4242 3092 Sähköposti: webpay@svea.fi www.sveawebpay.fi

Maksujenvälittäjän yhteystiedot:

Svea Payments Oy Y-tunnus: 2121703-0 Mechelininkatu 1 A 00180 Helsinki Puhelin: 09 4241 7040 Sähköposti: asiakaspalvelu.payments@svea.fi www.sveapayments.fi